Breaking

LightBlog

1 Ocak 2018 Pazartesi

Ripple Teknik Analizi 2018

Değerli arkadaşlarım burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR. Yapmış olduğum analiz ve değerlendirmeler teknik verilere dayalı eğitim çalışmasıdır. (Analiz tarihi: 31.12.2017)


Değerli arkadaşlarım hazırlamış olduğum bu grafik GÜNLÜK bazlı bir grafiktir.(Her kırmızı veya yeşil bar bir günü temsil etmektedir.)
Arkadaşlarım 2017 yılının son teknik analizinde birlikteyiz. Yeni yılda tüm okuyucucularıma sağlık, mutlululuk, huzur, bol ve bereketli kazançlar diliyorum.
XRP yatırımcısı için muhteşem bir hafta daha geride kaldı diyebiliriz. Hafta başında 0.9$ olan XRP hafta içerisinde 2.68$ tarihi zirvesini görerek bu haftada yaklaşık %300’ lük bir performans sergiledi. Son üç hafta içerisinde neredeyse 11 katına çıkan XRP bu performansıyla yatırımcısının cebini yeni yıla girmeden doldurdu desek yanlış olmaz sanırım. Neyse zenginin malı züğürdün çenesini yormadan hafta içerisindeki teknik gelişmelere göz atıp değerlendirmemize geçelim J.
Geçtiğimiz hafta grafiğimde kanal çizimi yapmamış bar sayısının biraz daha artmasını beklemiştim. Bu hafta grafiğime FIBO seviyelerinin yanında XRP’ ın açtığı kanalları da ekledim. Bu kanalları da göz önüne alarak değerlendirmeme deam edeceğim.
Haftaya FIBO 0.618 seviyesinin altında ve L1-L2 kanalı içerisinde başlangıç yapan XRP, L1trendinden destek alarak hızlı yükselişine başladı. Bu seviyeden itibaren hafta boyunca 2.68$seviyesine soluksuz gitti diyebilriz. Geldiği bu seviyeden hızlı bir şekilde FIBO 0.236 seviyesini de aşağı kırarak FIBO 0.382 seviyesine kadar bir düşüş oldu. L2 trendini ve FIBO 0.382seviyesinden aldığı destek ile L2-L3 kanalında hareketini sürdürüyor. Bu teknik bilgiler ışığında değerlendirmemize geçelim.
XRP yukarı yönlü hareketine devam etmesi durumunda yukarıda ilk direncimiz FIBO 0.236seviyesi olacaktır. Bu seviyenin üzerinde ise L3 trendi üzerinde A3 ile belirtmiş olduğum bölge takibimizde olmalıdır. L3 trendi yukarı kırımında ise tarihi zirve olan 2.68$ seviyesi direnç olarak gündeme gelecektir. Bu seviyenin geçilmesi ise XRP için yeni tarihi zirveler anlamına gelmektedir. Burada dikkat etmemiz gereken konu ise RSI indikatörünün 70 değeri(aşırı alım bölgesi) üzerinde olmasıdır. Bu kadar iştahlı bir yükselişin kalıcı olması ve devamının sağlıklı bir şekilde gelmesi için bir müddet düzeltme beklentisi olması muhtemel bir durumdur. Böylece indikatörlerin soğuması ve yeni bir yükselişe hazır hale gelmesi sağlanacaktır. Olumsuz piyasa koşullarında ise aşağıda ilk desteğimiz L2 trendi üzerinde A2 ile belirttiğim bölge olacaktır. Bu seviyenin aşağı kırılımında ise FIBO 0.382 seviyesi gündeme gelecektir. Bu seviyenin altında ise L1 trendi üzerinde A1 ile belirttiğim bölge takibimizde olmalıdır. L1 trendi altında ise sırasıyla FIBO 0.5, FIBO 0.618, FIBO 0.786 seviyeleri gündeme gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox